Platak

Rekreacija

Skijanje, planinarenje, biciklizam i ostale aktivnosti

ZIMSKA PONUDA NA PLATKU

"Platak - Skijalište s pogledom na more!"

Bijela idila Platka nudi mogućnosti brojnih aktivnih doživljaja, dok će vas pogled na more sa najdulje i najpoznatije staze Radeševo 1 (1363 metra nad morem), sigurno će oduševiti! Osim najpoznatije i najdulje staze Radeševo 1, skijaši i daskaši pronaći će izazove na još niz ostalih skijaških staza. Tu je naravno i posebno prilagođena Baby staza sa pokretnom trakom za djecu, te staze za ljubitelje sanjkanja i tubinga. Poseban doživljaj sigurno pruža i noćnom skijanje na osvijetljenoj stazi Radeševo 1.


SKI STAZE

STAZA
DUŽINA
TEŽINA
ŽIČARA
OTVORENO
Radeševo1
806
Crvena
Dvosjedežnica
NE
Radeševo2
1065
Crvena
Dvosjedežnica
NE
Zavoj 19
390
Crvena
Dvosjedežnica
NE
Pribeniš1
360
Crvena
Vučnica
NE
Turistička staza
2943
Plava
Dvosjedežnica
NE
Tešnje
702
Plava
Vučnica
NE
Pokretna traka Radeševo
150
Crvena
Pokretna traka
NE
Pokretna traka Baby
200
Plava
Pokretna traka
NE
Pokretna traka Pribeniš
80
Plava
Pokretna traka
NE

LJETNA PONUDA NA PLATKU

Ljubitelji prirode, sporta i zabave izazov mogu pronaći u različitim sportskim sadržajima, a nakon toga se opustiti uz mirise roštilja na već pripremljenim platoima za roštilj.

AKTIVNOSTI

Smještaj

Provjerite gdje možete odsjesti


Rekreacija

Skijanje, planinarenje, biciklizam i ostale aktivnosti


Cjenik

Detaljnije informacije o ski centru Platak


Galerije

Foto i video galerije događanja, prirode…

KARTA SKIJALIŠTA

Karta skijališta

Setnice na Platku

ŠETNICE NA PLATKU

Šetnica „Jasenovica“ vodi poljama Mali Pribeniš i Veli Pribeniš, gdje se često mogu vidjeti konji i ovce na ispaši. Staza uključuje lagani uspon na vrh Jasenovicu (1338 m) sa kojeg se vide planinarski domovi na Risnjaku i Snježniku u nacionalnom parku „Risnjak“. Povratak je uz planinarski dom Platak.
Šetnica „Radeševo“ šumskom makadamskom cestom dolazi se na vrh skijališta Radeševo (1363 m), sa odvojkom na vrh skijališta Trešnje (1309 m), zatim produžava do zanimljivog vrha Malo Radeševo (1364), potpuno obraslog bukvom i medvjeđim lukom, te se spušta do planinarskog doma „Sušak“.
Šetnica „Sleme“ vodi kružno širokom šumskom stazom obroncima Slemena, uz mogućnost laganog uspona na vrh Sleme (1327 m). Za malo vještije posjetitelje i uz dodatan oprez, posebno je atraktivan kratki uspon Treska ( 1234 m) koji nudi pravi velebitski ugođaj – iz guste bukove šume kroz klekovinu bora izlazi na kamenitu glavicu s prekrasnim pogledom na more i šumovito zaleđe. Povratak je uz planinarski dom „Sušak“.

BICIKLISTIČKA STAZA NA PLATKU

Okolicu Platka možete brže i aktivnije „prokrstariti“ na biciklu. Kako bi na najprivlačniji i najbezbrižniji način upoznali Platak i njegovu okolicu u našem informacijskom centru možete nabaviti kartu s označenim više od 200 km biciklističkih staza.
Biciklistička staza – Platak i njegova okolica nudi izvanredne ture i lijepe izlete za sve koji vole vožnju biciklom i uživanje u prekrasnim pejzažima i pogledima, koji ih okružuju.
Go kard na pedale – Zašto samo bicikl??? Dogodine ćete imati priliku zamjeniti bicikle malim posebno dizajniranim autićima na pedale koji pružaju aktivnu zabavu za cijelu obitelj.

Biciklisticke staze
Sportska rekreacija na Platku

SPORTSKA REKREACIJA NA PLATKU

Boćalište – Na raspolaganju su dva boćališta izgrađena po svim standardima i pravilima igre, a sva potrebna oprema za igru mogu se iznajmiti u informacijskom centru na Platku.
Disc golf – PRVI TEREN ZA DISC GOLF U HRVATSKOJ
Ova dimamična, uzbudljiva i nevjerojatno zarazna igra sigurno će vas oduševiti! U prirodnom okruženju, na svježem planinskom zraku, tijekom cijele godine svatko tko može bacati disk može zaigrati disc golf. Pravila igre su slična klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači bacaju posebno dizajnirane leteće diskove koje trebaju ubaciti u disc golf koš. Šumski teren disc golfa sastoji se od 18 „rupa/koševa“od kojih svaka ima po dvije početne pozicije – jedna za početnike, a druga za naprednije igrače. Sva potrebna oprema za igru, odnosno diskovi, mogu se iznajmiti u informacijskom centru na Platku.
ROŠTILJ – na raspolaganju su vam i 10 platoa sa roštiljem

LJETNI SPORTSKI FUN PARK

Ljetni sportski Fun park na Platku obuhvaća niz rekreativno sportskih sadržaja u kojima mogu uživati i djeca i stariji.
Sportsko igralište – Na asfaltnoj podlozi od 6.000 m2 na označenim igralištima pruža se mogućnost igranja košarke, rukometa, malog nogometa, odbojke, badmintona i dr.
Dječje igralište – Ljuljačke, tobogani, penjalice, vodoravne ljestve, klackalice, trampolini i dječji zip line sigurno će stvoriti mnoštvo malih i velikih doživljaja te namamiti osmjehe na dječja lica.

Sportsko i djecje igraliste